Vervoer

Voor we een kijkje gaan nemen naar hoe het transport in Valencia zelf geregeld is gaan we even kijken hoe we in Valencia kunnen komen. Vanaf Amsterdam zijn er rechtstreekse vluchten die u in zo’n 2 uur en 30 minuten tijd naar Valencia brengen. Luchtvaartmaatschappijen die deze vluchten verzorgen zijn onder andere Transavia, Vueling en natuurlijk ook Iberia. Buiten het hoofdseizoen kan het voorvallen dat er in eerste instantie een tussenlanding gemaakt wordt op bijvoorbeeld Madrid. In dat geval dient u de reistijd vaak met zo’n 2 uur te verlengen. Wanneer u in de zomermaanden naar Valencia vliegt heeft u hier echter meestal geen last van. Let er voor op dat u een vliegticket voor Valencia in het hoogseizoen zo vroeg mogelijk boekt, ze durven immers nogal snel de hoogte in te schieten.

U landt op de internationale luchthaven van Valencia, welke eigenlijk gelegen is in het plaatsje “Manises”. Vanuit de luchthaven zijn er allerhande vlotte verbindingen met het stadscentrum voor handen. De goedkoopste manier om in het centrum te raken is misschien wel de metroverbinding, maar ook een taxi valt aardig mee in prijs. Dat geldt trouwens ook voor wanneer u in Valencia zelf een taxi wenst te nemen. De prijs ligt aardig lager dan bij ons dus een taxi kan vast en zeker een mogelijkheid zijn.

Het openbaar vervoer wordt in Valencia geregeld door bussen, de tram en de metro. Een ticket kost doorgaans zo’n € 1,20. Dit is echter wel afhankelijk van de zone waarin u reist. Hou er rekening mee dat de laatste bussen rijden tot ongeveer 22.30 uur. De laatste metro vertrekt een uurtje later. ‘s Nachts kunt u dan weer wel een beroep doen op één van de nachtbussen. Deze rijden tot 2 a 3 uur ‘s nachts afhankelijk van de periode waarin u, uw vakantie heeft geboekt. Deze bussen vertrekken steeds vanaf het zogenaamde Plaza del Ayuntamiento.

Probeer het openbaar vervoer of de taxi zeker ook eens links te laten liggen en kies bijvoorbeeld eens voor een leuke fietstocht. De reputatie van Valencia als “fietsstad” heeft zich de laatste jaren flink ontwikkeld. Er zijn verschillende georganiseerde fietstochten te boeken en ook alleen de stad op de fiets verkennen is prima mogelijk. Wie zich wil laten verrassen door wat de stad te bieden heeft kan ook gewoon de benen nemen. Kuier rustig door de straten van het mooie Valencia en val van de ene verbazing in de andere. Zeker wanneer u oog in oog komt te staan met één van de vele mooie bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft.