Winkelen

Valencia is één van de grootste en belangrijkste steden van Spanje en dat is ook op vlak van winkelen goed terug te zien. Hoewel er zich wel nog enkele traditionele winkeltjes in de stad bevinden worden belangrijke plaatsen overgenomen door grote ketens en verschillende designerboetieks. Wanneer u op zoek bent naar kledij van bekende modeontwerpers of u gewoon op zoek bent naar een goede plaats om uw inkopen te doen, dan mag u in geen geval Calle Poeta Querol over het hoofd zien. Calle Poeta Querol is zonder enige twijfel de belangrijkste winkelstraat van de stad. Daarnaast zijn de meeste winkels gelegen tussen de Plaza de Ayuntamiento en de Gran Vía Marquéz del Turia.

Hoewel wijken als El Carmen vooral bekend staan omwille van hun uitgaansleven zijn ook het aantal winkels in deze buurt de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. In Valencia zijn heel wat kledingwinkels terug te vinden, maar ook producten uit de streek worden er maar wat graag aan de man gebracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bekende Valenciaanse keramiek, maar ook borduurwerk en porselein. Ook de typisch Spaanse waaiers zijn, ook onder toeristen, bijzonder populair.

Voor wie op zoek is naar wat grotere stukken om mee naar huis te nemen zijn er de vele meubelzaken waar Valencia zo bekend om is. Al vermoeden we natuurlijk dat deze winkels vooral interessant zijn voor wie in Valencia of omgeving zelf een (vakantie)huis heeft staan. In Valencia bevinden zich eveneens een niet onaanzienlijk aantal antiekzaken, maar let op voor namaak, want ook Spanje blijft van deze plaag zeker niet gespaard en het is zelfs voor de uitbaters van de antiekzaken niet altijd uit te maken wat nu wel en wat nu niet echt is.

Misschien niet meteen interessant voor de doorsnee toerist, maar wel voor wie nog eens op zoek is naar typische en onvervalste ambachten. Valencia is immers de enige stad waar de ambacht van de zogenaamde handweefgetouwen nog wordt toegepast. Bij het toepassen van deze ambacht wordt zijde verwerkt bij het tot stand brengen van typische folklorekledij. Deze kledij ziet er werkelijk prachtig uit, maar schrik niet van het prijskaartje, want kwaliteit betaalt u, zeker als het op deze manier tot stand is gebracht.